Lars Lerin

Vått & torrt

Akvarell og grafikk

01.02.-24.02.2024

Kunstverket Galleri er stolt over å kunne presentere en stor mønstring av Lars Lerins arbeider i mindre format, innen teknikkene akvarell, akvarell på etsning og akvarell på tresnitt.  

Utstillingen viser rundt 100 arbeider med motiv fra Lerins mange reiser. Hovedfokuset er Lofoten, der han selv bodde i 12 år, et landskap Lerin har stor forkjærlighet for og som han stadig vender tilbake til i sin kunst. Han er i disse dager aktuell med tv-serien Lerin på Lofoten på SVT1. En annen billedserie i utstillingen er fra hans hjemtrakter i Värmland, hvor han i dag bor og arbeider. Sammen med motiver fra hans utallige reiser, deriblant Midtøsten, Arktis og Antarktis, fungerer utstillingen som en minnebok, der vi kommer tett inn på den natur, kultur og de mennesker han har møtt. 

Lars Lerin regnes som en av de fremste akvarellmalerne i Norden. Han bor og arbeider i Karlstad i Sverige, hvor han også har sin egen kunsthall, et av Sveriges best besøkte visningssteder for samtidskunst. Lerin er også en begavet forfatter, og med sin særegne stil og varme fortellerteknikk har han utgitt over 50 boktitler. Boken Naturlära ble hedret med Augustprisen i 2014, og i 2016 ble han hedret med den kongelige medaljen Litteris et Artibus for sine prestasjoner som kunstner og forfatter. I tillegg er Lerin med sine mange tv-serier blitt en folkekjær og prisbelønnet tv-personlighet. Flere av seriene er også vist på NRK.


Kunstverket har samarbeidet med Lerin i 15 år, og årets utstilling er den femte i rekken. 

Ved å trykke på "Godta alle" godkjenner du at vi kan samle inn informasjon om deg til forskjellig bruk. F.eks funksjonalitet, statistikk og markedsføring