Om kunstverket

Kunstverket Galleri har siden etableringen i 1989 arbeidet med formidling av nordisk samtidskunst av høy kvalitet. I dag representerer galleriet grafikk og arbeider på papir av Nordens fremste kunstnere. Galleriet holder til i Kirkegata 5 i Kvadraturen og har i dag 6 ansatte innen områdene galleri/utstillinger, utsmykking og edisjon.

Utstillingsprofil og formål

Kunstverket Galleri har som formål å fremme grafikk og andre arbeider på papir ved å skape og promotere utstillinger som viser de fremste grafikerne i Norden. Utstillingsprofilen legger vekt på å bringe noe unikt til hver utstilling; vise publikum at grafikk er et uavhengig og rikt kunstnerisk uttrykk på samtidskunstscenen.

Utstillingene skiftes ut månedlig, for å skape et dynamisk program som kontinuerlig viser aktuelle kunstnere innen grafikk og arbeider på papir. Hovedfokuset ligger på separatutstillinger med etablerte kunstnere som viser nye arbeider og, for dem, nye teknikker. Ved å invitere og utfordre kunstnerne til å fokusere på nye teknikker, vil utstillingene profileres som noe annet enn et vanlig grafikk-galleri.

Galleriets grafikkavdeling har Nordens største utvalg av kvalitetsgrafikk, og representerer nær 400 nasjonale og internasjonale kunstnere, de fleste representert ved respektive nasjonale kunstinstitusjoner. Gjennom vår edisjonsvirksomhet samarbeider vi aktivt med nordiske kunstnere og grafikkverksteder. Kunstverkets medarbeidere holder seg kontinuerlig oppdatert på trender, utvikling og nyheter i bransjen. All kunst som formidles skal ivareta følgende verdier:

Kvalitet - all kunst som blir formidlet fra Kunstverket skal være av høy kvalitet. Kunstnere vi representerer skal som en hovedregel være utdannet på akademinivå, og være kjøpt inn av sentrale nasjonale og/eller internasjonale institusjoner.

Originalitet - galleriet søker å ivareta de høyeste faglige og etiske standarder.

Varighet - kunst som formidles skal ha en varighet og langsiktig verdi.

Vår utsmykkingsavdeling har bred kompetanse med innpassing av kunst i arkitektoniske miljøer, og forholder seg til alt fra plassering av enkeltarbeider til mer omfattende prosjekter med integrert kunst. Vårt utgangspunkt er at en utsmykking skal sees i forhold til intern miljøskapning og ekstern profilering av bedriften.

I vårt arbeid med utsmykking benytter vi oss av vårt brede kontaktnett av kunstnere, og leverer alt fra maleri, foto, skulptur, tekstil, keramikk, glass, installasjoner og grafikk.

Galleriets åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Ved å trykke på "Godta alle" godkjenner du at vi kan samle inn informasjon om deg til forskjellig bruk. F.eks funksjonalitet, statistikk og markedsføring