Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

20 mest søkte:

Noe må gå i stykker, gul

Produkt nr.:10916129
Kr 14,000.00
Kjøp
Størrelse:
Motiv:59,5 x 39,5
Ark:78,5 x 53
Teknikk: Etsning
Opplag:50 eksemplarer
Alle grafiske arbeider på våre nettsider er signert og
nummerert av kunstner.
Vi tilbyr innramming, kontakt oss for informasjon.

Om Sverre Bjertnes / Bjarne Melgaard

Sverre Bjertnes / Bjarne Melgaard


Sverre Bjertnes og Bjarne Melgaard er to av landets mest anerkjente samtidskunstnere. I årene 2011-2013 bodde begge i New York, der de samarbeidet om flere prosjekter. I 2017 innledet de et nytt samarbeidsprosjekt. Bjertnes er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo og masterstudiet ved Dutch Art Institute i Amsterdam. Melgaard er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo, Jan Van Eyck- akademiet i Maastricht og Rijksakademie i Amsterdam


Sverre Bjertnes møter Bjarne Melgaard

Sverre Bjertnes har gjort seg bemerket som en av de fremste figurative malere i Norge, og har utviklet et malerisk prosjekt som drar veksler på både klassisk figurasjon og konseptkunst. Bjarne Melgaard skaper subjektive, ekspresjonistiske verk ofte basert på personlige erfaringer og innen tabubelagte temaer eller politiske konflikter. Han arbeider med svært konkrete og uttrykksfulle motiver som fremstår som spontane og til dels flyktige, ofte med innslag av tekst og fotorealisme. Det er snakk om to kunstnere med svært forskjellig kunstnerisk uttrykk; Bjertnes med et mer behersket og fullendt formspråk, møter Melgaard med sitt voldsomme og ekspressive formspråk. Sammen skaper de spennende kunstverk. Fellestrekk for dem begge, er å ta opp eksistensielle temaer som liv og død i kunsten, og da gjerne med en humoristisk undertone. 

 

Sverre Bjertnes / Bjarne Melgaard - Utstillinger

Utstillingen ”After Shelley Duvall ’72 (Frogs on the High Line)”  på Maccarone Gallery i 2011, der Bjertnes deltok med Melgaard som kurator, ble kåret til ”Årets utstilling” av Art Forum, og ble av The New York Times kåret til en av årets mest interessante utstillinger. To år senere utropte samme storavis fellesprosjektet ”Mary Boone” som ett av høydepunktene under verdens viktigste kunstmesse, The Armory Show. Samme år var Melgaard kurator for Bjertnes’ kritikerroste separatutstilling ”If you really loved me you would be able to admit that you’re ashamed of me” på White Columns i verdensmetropolen.

Duoen starter 2018 med to utstillinger sammen: Galleri Brandstrup ”Den borgerlige byrde”. Rod Bianco ”Noe må gå i stykker”.

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider

ManStengt

Tirs, ons, fre. 10:00 - 17:00

Tors. 10:00 - 18:00

Lør. 12:00 - 16:00

Søn. 12:00 - 16:00*

*kun under utstillinger

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2020 © Kunstverket Galleri AS