Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

20 mest søkte:

Calina Pandele Yttredal

Verdenstreet

Produkt nr.:10890100
Kr 4,000.00
Kjøp
Størrelse:
Motiv:50 x 50
Ark:60 x 60
Teknikk: Litografi
Opplag:100 eksemplarer
Alle grafiske arbeider på våre nettsider er signert og
nummerert av kunstner.
Vi tilbyr innramming, kontakt oss for informasjon.
Kjøpsbetingelser / Terms and conditions

Kjøpsbetingelser:
Privatkunder får bestillingen tilsendt i postoppkrav dersom ikke annet er avtalt. Porto og oppkrav, kr. 150,- per forsendelse, kommer i tillegg til billedprisen. Frakt for innrammede bilder er kr. 300,- per bilde. I tillegg til prisen kommer lovpålagt 5% kunstavgift til Bildende Kunstneres Hjelpefond på arbeider/ bilder over kr. 2000,-. Det er 14 dagers angrefrist ved kjøp via internett. Kunstverket omsetter kunst som mellommann for kunstner. Eiendomsretten til bildene tilhører kunstner inntil hele beløpet er betalt.
Les mer her

Om Calina Pandele Yttredal

Calina Pandele Yttredal (f.1955)

 

Har tegnet og malt så lenge hun kan huske. Fascinasjonen om lys har alltid stått i sentrum. Med sykluser i naturen og i menneskelivet som hovedtema, utforsker hun farge og lys i samspill, gjennom to – og tredimensjonale arbeider, innen maleri, grafikk, tegning, lysskulptur, lysutsmykning , med ulike teknikker, materialer og formater.

 

Lyskunstneren Calina Pandele Yttredal

I sin søken etter å forene lysets farger og pigmentfargen som henspiller på ideen om foranderlighet,  har Yttredal eksperimentert med materialer som besitter andre egenskaper enn for eks oljemaleri. Slik utviklet hun en teknikk med iriserende og transparente medier lag på lag, på ulike overflater som lerret, akrylglass, metall, plast, osv. Lyset blir en aktiv medspiller i verket, som endrer karakter. I sine litografiske trykk gjenskaper hun lysets immaterialitet ved blant annet å anvende iris teknikken. Motivet rommer flere dimensjoner, Yttredal anvender subtile virkemidler for å forskyve oppfatningen om hva vi ser, vekke assosiasjoner hos betrakteren.

 

Den allsidige Calina Pandele Yttredal

Med klassisk kunstnerisk bakgrunn fra kunstakademier i Norge og utland, har Calina Pandele Yttredal stilt ut separat og på gruppeutstillinger i gallerier i Norge som blant annet Kunstnerforbundet, Tegnerforbundet, Arctandria, Brandstrup, Kunstmuseet Kube,  og i utland, som bl.annet i New York, Seattle, Miami, Paris, Rio de Janeiro, Helsinki, Oska.  Hun har ferdigstilt en rekke utsmykninger, som i anledning den nasjonale markeringen av Bjørnstjerne Bjørnsons hundreårsjubileum i Molde, eller i anledning jubileet “Tranøy Fyr 150 år”,  da hennes lysskulptur “Wind – Eye”, bestilt av Kunstpark Tranøy, ble avduket i “Hamsuns rike”. I 2015 ble Yttredals 10 m lysutsmykning “Landskap fra Finnmark”, der maleri og natur spiller sammen, ferdigstilt på atelieret til E. Munch på Ekely, og innviet ved Kirkenes Snowhotel. I 2009 mottok Yttredal Kultur og næringprisen for sin lysutsmykning på Paleet Karl Johan i Oslo. 

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider

Man: stengt

Tirs, ons, fre 11:00 - 17:00

Tors. 11:00 - 18:00

Lør-søn 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2022 © Kunstverket Galleri AS