Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Årets utstilling på Kunstverket Hovedøya Galleri

 

Arbeider fra annen etasje

17.06.–20.08 2017

I år er det tiende sesong Kunstverket Galleri holder sommerutstilling i Lavetthuset på Hovedøya. Utstillingen Arbeider fra annen etasje er derfor også en jubileumsmarkering.  

Kunstverket Galleri presenterer arbeider av seks etablerte billedkunstnere som alle har sine kunstatelier i Lavetthusets andre etasje: Anne Karin Jortveit, Kari Steihaug, Inger Johanne Rasmussen, Nils Olav Bøe, Jan Trygve Fløysvik og Espen Tollefsen.

Arbeider fra annen etasje presenterer kunstverk produsert på utstillingsstedet. Med andre ord er dette en kollektivutstilling med ekstremt kortreist kunst. Veldig få vet at Hovedøya er et arbeidssted og Lavetthuset en arbeidsplass hvor det produseres kunst gjennom hele året! Utstillingen søker derfor å skape et møterom hvor samtidskunst er døråpner. Samlet formidler den kunstnerne og deres idéer, hvordan de på ulikt vis tar i bruk tradisjonelt og moderne håndverk og samtidig anvender klassiske virkemidler i sine prosjekt. Én er maler, to erfotografer og tre arbeider med tekstil og myke materialer som medium. Arbeider fra annen etasje poengterer samtidig at selv om de seks kunstnerne jobber på samme sted, har de svært ulike kreative prosesser innenfor sine kunstneriske prosjekt og stiluttrykk.

Utstilligen er åpen fredag til søndag kl 13-17 i perioden 17. juni til 20. august.. 

Det går båt fra Rådhuskaia kvart over og kvart på hver time.

 

 

 

 

Anne Karin Jortveit - sort|sort [hengende hage], stedsspesifikk installsjon, håndspunnet tråd/ullfiber

En kort presentasjon av kunstnerne:

 

Anne Karin Jortveit jobber hovedsakelig med tekstil, i spennet mellom estetikk, tradisjon, historie, forbruk og hverdag. Hun er opptatt av håndverk og materiell kultur, og har de siste årene utforsket spinning og plantefarging. Jortveit tar gjerne utgangspunkt i det oversette eller unnselige som kimer til å reflektere over de store sammenhengene. Uavhengig idé og uttrykk blir det meste hun gjør til i en økologisk inspirert tankegang. Prosjektet «sort|sort», som presenteres på utstillingen, begynte som en kartlegging av svartelistede blomster i kunstnerens lokalmiljø. Dette arbeidet innledet en større kunstnerisk prosess hvor tradisjonsrik kunnskap om planters imponerende evne til å farge fiber ble brukt til å utforske potensiale hos de såkalt invaderende plantene. 

Kari Steihaug - Fredet område, installasjon, klær som rakner, tråd og spiker

Kari Steihaug arbeider med installasjoner og funnede objekter og materialer, med tid og forgjengelighet, historie og håndverk som sentrale tema. Hun legger til og trekker fra, søker et da og et nå, minne og hukommelse, det kollektive og private, det intime og monumentale. Til utstillingen har hun laget en stedsspesifikk installasjon med tittel Fredet område. Arbeidet skal i oktober vises på The 7th WTA International Biennial of Contemporary Textile Art i Montevideo, Uruguay. Teknikken er hentet i spikerbildene fra 70-tallet, med tråd som surres rundt spiker i et underlag. Steihaug har stilt ut nasjonalt og internasjonalt og arbeidene er innkjøpt av Lillehammer Kunstmuseum, Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, Oslo, Oslo Kommunes Kunstsamlinger, Kode Bergen. København Billedkunstutvalg, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Vestra Gøtalandregionen, Norsk Kulturråd.

Nils Olav Bøe - Constructed sites (Texas), fotografi

Nils Olav Bøe er utdannet ved kunstakademiene i Oslo og Bergen. Inntil 1996, arbeidet Bøe med romlige installasjoner som består av lyd, skulptur og videoprojeksjoner. Fra 1996 begynte han å bruke kamera som et nytt verktøy som endret format og produksjon, men hvor hovedstemningen i verkene er beholdt. Han bygger opp nøye utstuderte og komponerte småskala miniatyr landskap/scener i atelieret, der han lyssetter og fotograferer disse med storformat kamera. Noen av motivene bli manuskript til video/audio installasjoner. Bøe har hatt en rekke utstillinger blant annet i Berlin, New York, Rio de Janeiro, London, Houston, Reykjavik, Stockholm og Oslo. I 2013 deltok han i utstillingen "International Discoveries ", Photo Biennial Houston, USA. Norsk skulpturbiennale, Vigeland-museet, Oslo. 2015/16. Innkjøpt av blant andre Museum for samtidskunst, Oslo, Göteborgs Konstmuseum, samt nasjonale og internasjonale samlere.

Espen Tollefsen - Trær som vokser seg skakke NO-6, fotografi

Espen Tollefsen er fotograf og billedkunstner. Oppveksten og landskapet i Vesterålen er sterkt tilstede i Tollefsen sine bilder og prosjekter. Observasjon og tolkning av et, for han, kjent landskap og kulturlandskap er det som går igjen i prosjektene. ”Det store i det lille, og det lille i det store” kan også være en innfallsvinkel i lesningen av fotografiene. Ønsket om å utfordre det enøyde sentralperspektivet til kameraet ved bruk av collage og utradisjonelle sammenstillinger formidles i flere arbeider. Arbeidene reflekterer også rundt fotografi som medium og vår egen persepsjon i møtet med Tollefsens arbeider. Hvordan bilder blir troverdige og/eller virkelige og hva som eventuelt kan legges til eller fjernes fra motivverdenen og likevel skape en helhetlig og troverdig opplevelse. 

Inger Johanne Rasmussen - De som leiter, tekstilintarsia i ull

Inger Johanne Rasmussen tar utgangspunkt i vår tekstilarv når hun forteller sine historier med saks og nål. Tekstilarven er en sanselig og materiell historie om skaperglede, fryd over fargene, omsorg, nødvendighet og overflod. Formene som griper inn i hverandre, repetisjonen. Det er også fortellinger om at systemene kan briste og at systemene kan falle sammen. Bildene i utstillingen består av hundrevis av stoffbiter som er farget inn, klippet til og sydd sammen for hånd.

Jan Trygve Fløysvik - Cool Breeze III, olje, akryl på lerret

Jan Trygve Fløysvik er utdannet ved Vestlandets Kunstakademi, Chelsea College of Art, London og er cand. philol. fra Kunstakademiet i København. Fløysvik har mottatt flere stipendier og har deltatt på en rekke utstillinger i inn- og utland. I 2011 utformet han diplomene til Nobels Fredspris. Fløysviks arbeider er laget i en analytisk og planlagt arbeidsprosess hvor motivene henspeiler på kosmiske og teknologiske strukturer. 

 
 


Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Faks: 23 23 41 51
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider

ManStengt

Tirs, ons, fre. 10:00 - 17:00

Tors. 10:00 - 18:00

Lør. 12:00 - 16:00

Søn. 12:00 - 16:00*

*kun under utstillinger

 

Kunstverket Hovedøya Galleri:
Lavetthuset, Hovedøya

Tlf: 23 23 41 50
Fax: 23 23 41 51
Email: hovedoya@kunstverket.no

Åpningstider

Fre - Søn 13:00 - 17:00

Galleriet er åpent i perioden
medio juni – medio august

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.