Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Kunstverket Galleri presenterer:

LOUIS MOE, ROJ FRIBERG,

ARNE BENDIK SJUR, SVERRE MALLING

Printing in the infernal method

30.08.–23.09.2018

 

Kunstverket Galleri har gleden av å invitere til åpning torsdag 30. august kl. 18.

 

Louis Moes koldnåls-arbeider blir utgangspunktet for Kunstverket Galleris presentasjon av grafiske verk fra fire nordiske kunstnere. Utstillingen formidler grafiske arbeider produsert i et tids-spenn på over 100 år. De fire kunstnerne har hvert sitt tydelige signaturuttrykk. Felles er deres fokus på håndverket og billedmessige kvaliteter med grafikk som fag og kunstnerisk medium. Utstillingen søker å formidle den kunstneriske prosessen fra tegning til grafisk blad av fire generasjoner grafiske mestere. 

Printing in the Infernal Method belyser den grafiske kunsten som et eget håndverk generelt, men med ulike billedmessige utfordringer. Motivene til Moe, Friberg, Sjur og Malling tematiserer menneskets forhold til drøm, fantasi, virkelighet, ubehag, uro, samtid og eksistens.

Louis Moe, Bjørnen og døden, 1900, Radering/Koldnål

Louis Moe(1857-1945) ble født i Norge og levde store deler av sitt liv i Danmark. Påbegynnelsen av 1900-tallet var han en anerkjent kunstner i hele Norden innen tegnekunst, bokkunst, radering, litografi og illustrasjonskunst. Han tegnet og formidlet dyr og landskapsstudier, nymfer, hekser og godmodige småtroll, helvetes gru, døden, yndefulle barn og krigstegninger fra første verdenskrig. Moes illustrasjoner spenner fra idyll til uhygge, vemod, løssluppen humor og erotikk, fra det groteske til det yndefulle, fantasifulle og fabulerende. Moe hadde en uvanlig stor arbeidskapasitet med omfattende kunstproduksjon. Hans viktigste innsats var som tegner og illustratør av billedverk, også til egne tekster. 

Roj Friberg: Polly - fra Spöksonaten, Litografi

Roj Friberg(1934-2016) ble født i Uddevalla, Sverige. Han var maler, grafiker og scenograf. Han anvendte mange særegne teknikker og blandet grafikk, tegning og maleri. Hans billedunivers er både sterkt realistisk og drømmende. Mange av hans arbeider er også tett på fotografiet og film i uttrykket. I en lengre periode var hans motivvalg relativt politiske og generelt protestorienterte. Friberg var en mangesidig kunstner, også kjent for sin scenografi, han har blant annet arbeidet med regissør Alf Sjöberg og Cullbergbaletten.I utstillingen undersøkes Fribergs skildringer av menneskelig psyke og karakterer i relasjon til deres sosiale miljø.

Arne Bendik Sjur: Selvportrett, Koldnål

Arne Bendik Sjur(f.1941) har i over 50 år skapt særegne og detaljrike motivserier. Han er kjent for sitt sterke billedunivers preget av teknisk presisjon og en sterk håndverksmessige kvalitet. For Sjur oppstår budskap og innhold oftest i selve arbeidsprosessen, hvor han også tillegger bildene et svært personlig og privat innhold. Han lykkes likevel med å gi bildene en allmenn referanse med sterke dagsaktuelle tema. I utstillingen undersøker Sjur menneskets psyke, identitet og nære sosiale relasjoner i sine arbeider.

 

 

Sverre Malling Norwegian Muskox, 2018, Litografi

Sverre Malling(f.1977) debuterte svært tidlig som tegner og grafiker. Hans billedunivers krysser klassiske motiv og tema med et tydelig fokus på detaljer og selve håndverket. Hans arbeider har ofte et kritisk blikk på og egne tolkninger av billedkunst i ulik kontekst. Malling undersøker derfor kunstens betydning og innhold i relasjon til egen samtid. 

 

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Faks: 23 23 41 51
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider

ManStengt

Tirs, ons, fre. 10:00 - 17:00

Tors. 10:00 - 18:00

Lør. 12:00 - 16:00

Søn. 12:00 - 16:00*

*kun under utstillinger

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.