Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Siw Lurås, Colour and Square 1, 2020, høytrykk/etsning, 50x35 cm

Kunstverket Galleri presenterer

Siw Lurås / Giske Sigmundstad

24.09.17.10.2020

 

Kunstverket Galleri ønsker velkommen til åpning torsdag 24. september kl. 18.00! 

Kunstverket Galleri er stolte over å kunne presentere nye arbeider av to kollegaer, som også tidligere har presentert sine arbeider sammen. Siw Lurås og Giske Sigmundstads kunstnerskap har hvert sitt særegne uttrykk. De trykker sine grafiske arbeider selv, noe som understreker og formidler en særegen sensitivitet for håndverket og grafikk som kunstnerisk medium. 
 

Siw Lurås (f.1940, bor og arbeider som maler og grafiker i Oslo) er opptatt av bevegelse i sine grafiske verk. Hun kombinerer derfor flere forskjellige dyptrykks-teknikker når hun arbeider frem sine abstrakte former. Lurås tar oftest utgangspunkt i fargene og undersøker videre hvordan fargen påvirker betrakteren og etterlater en frihet for å kommunisere og tolke motivene. Bildene har i seg estetiske kvaliteter som åpner opp for ulike assosiasjoner. Hun arbeider primært i serier, oftest med urformer som sirkel og kvadratet som tilbakevendende motiv. Fragmenter av tekster fra filosofien og tegn fra musikken abstraheres og anvendes som viktige elementer i Lurås’ motivserier. 

                                                        

Giske Sigmundstad, Fra Balkongen 3, 2020, etsning, 18x19 cm.

Giske Sigmundstad (f.1965, bor og arbeider i Oslo) har hovedfokus på etsning som teknikk i et figurativt og fortellende formspråk. Motivene kretser rundt mennesker og bildene antyder ofte en historie. Arbeidene forener et malerisk og grafisk uttrykk, hvor lyset er et gjennomgående tema i hele hennes produksjon. Sigmundstad har selv omtalt den tidkrevende prosessen med fargeetsninger som en omstendelig og svært langsom måte å male på. Utstillingen presenterer blant annet halvakter og en ny serie med balkong som tema. Sigmundstad presenterer etsninger, kulltegninger og enkelte monotypier, som igjen refererer til hennes bakgrunn som maler.

 

Vedrørende koronasituasjonen: Galleriet følger myndighetenes anbefalinger og vil begrense antall personer som kan oppholde seg i galleriet av gangen. Publikum henstilles til å benytte desinfeksjonsmidler ved ankomst, samt registrere seg (for bruk ved eventuell senere smittesporing).

 

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider

ManStengt

Tirs, ons, fre. 10:00 - 17:00

Tors. 10:00 - 18:00

Lør. 12:00 - 16:00

Søn. 12:00 - 16:00*

*kun under utstillinger

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2020 © Kunstverket Galleri AS