Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Rembrandts far 4, 2017, håndkolorert koldnål, 9x12cm

Kunstverket Galleri presenterer

Arne Bendik Sjur

Improvisasjoner over Goya og Rembrandt

Jubileumsutstilling / Arne Bendik Sjur 80 år

07.0130.01.2021

 

Utstillingen er en jubileumsmarkering for en av Norges fremste grafikere gjennom tidene. 

Arne Bendik Sjur (f.1941) tilhører generasjonen grafikere med stor betydning for norsk moderne kunsthistorie. Han var i stor grad med på å prege kunstlivet i Norge fra 1960-årenene og hans kunstneriske virke har bidratt stort til å styrke grafikkens posisjon i samtiden. Sjur debuterte på Høstutstillingen i 1965 og holdt sin første separatutstilling ved Galleri 27 i 1967. Både vestlig og ikke-vestlig kunsthistorie og arkitektur er en viktig inspirasjonskilde for hans omfattende billedproduksjon. Studiereiser til Asia og Hellas, og et betydningsfullt opphold i USA i 1966-67, ga Sjur inspirasjon til en kontinuerlig utvikling av både tematikk og romkomposisjon i de grafiske arbeidene. Sjurs kunstneriske kvalitet finner vi både i hans motivunivers og ikke minst i hans tekniske og håndverksmessige sterke uttrykk.

Materialet til jubileumsutstillingen har et utgangspunkt i kjente billedserier av Francisco de Goya (1746-1828) og Rembrandt (1606-1669). Sjur tillegger bildene et svært personlig og privat innhold, men lykkes likevel med å gi arbeidene universelle referanser med et psykologisk, mytisk og visuelt vakkert innhold. Goya og Rembrandt-seriene er utviklet og skapt de seneste to år, dette på tross av en sviktende helse og noe redusert fysikk. Alderdommen tatt i betraktning, kvaliteten i bildene er upåvirket. Kunstneren selv er overbevist om at dette er hans aller siste produksjon, etter en over 50 år lang karriere som radérkunstner. 

Dagsavisen: Dette blir min siste utstilling - Bernt Erik Pedersen

Aftenposten: Høydepunktene i kunståret 2021 - Heidi Borud

 

Vedrørende koronasituasjonen: Galleriet følger myndighetenes anbefalinger og vil begrense antall personer som kan oppholde seg i galleriet av gangen. Publikum henstilles til å benytte desinfeksjonsmidler ved ankomst samt registrere seg (for bruk ved eventuell senere smittesporing). Vi ser gjerne at dere bruker munnbind.

 


 

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider

Ons, tors, fre. 12:00 - 17:00

Lør. 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2021 © Kunstverket Galleri AS