Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Terje Risberg, AUTOMEMENTO XXII, 2019, Polymer etsning, 68x59cm

Kunstverket Galleri presenterer

Terje Risberg

Automemento

25.05.-23.06.2019

 

Velkommen til Arist Talk med Terje Risberg og Tommy Olsson torsdag 20. juni kl. 17:30!

Kunstverket Galleri er stolt over å kunne presentere et omfattende materiale med grafiske arbeider i stort format under tittelen Automemento signert Terje Risberg

Terje Risberg har de siste syv år jobbet med bilen som studieobjekt og motiv. Med utgangspunkt i egne erfaringer, og i lys av vår tids utfordringer med og problematisering av privat bilbruk, behandler Risberg bilen som et rent estetisk objekt. I Risbergs arbeider blir bilen kropp, skulptur og ruin, etterlatt i naturen og forlatt i landskapet. 
 
I utstillingen Automemento har Terje Risberg både foreviget bilen og samtidig rullet ut en sterk sivilisasjonskritikk. Automemento reflekterer i stor grad et skifte: opprinnelig var bilen selve bildet på teknologiske fremskritt og symbolet på individuell frihet. I dag er representerer den et større samfunnsproblem, den er både kilde til forurensing og skaper store utfordringer knyttet til sikkerhet, kapasitet på veiene og dens plass i bybildet. 
 
Utstillingen formidler tema som nostalgi og estetikk, modernitet og framtidstro. Samtidig problematiseres vår egen tolkning av tid og identitet knyttet til bilen som fenomen. 
 
Kunstneren sier selv at «Denne utstillingen er mine visuelle kommentarer til ting vi etterlot. Mekaniske innretninger, objekter av jern som ble stående igjen, halvt gjemt og overlatt til sitt eget forfall. En gang representerte de modernitetens løfter om en lysere og bedre fremtid. Nå er de blitt til ruiner. Det handler altså om vår nære fortid.”

 


 

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider

ManStengt

Tirs, ons, fre. 10:00 - 17:00

Tors. 10:00 - 18:00

Lør. 12:00 - 16:00

Søn. 12:00 - 16:00*

*kun under utstillinger

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2019 © Kunstverket Galleri AS