Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Yttriløa på Øyane, 2020, kobberstikk, 16x24 cm

Kunstverket Galleri presenterer

Arild Yttri

nye gravyrer

27.08.19.09.2020

 

Kunstverket Galleri er stolt av å presentere nye gravyrer av Arild Yttri

Yttri arbeider med kobberstikk, en av de eldste grafiske teknikkene i Europa. Han representerer et håndtverk og en tradisjon som strekker seg tilbake til 1400-tallet og besitter en teknikk som få behersker bedre i Norge. Yttri har også sin bakgrunn som gravør i Norges Bank, der han i perioden fra 1986 og frem til 2020 har arbeidet med utformingen av frimerker og pengesedler. I år avslutter Yttri sin karriere i Norges Bank.

Tre billedsykluser presenteres i galleriet. Nakke- og portrettbildene er arbeider Yttri startet på i 2016. Bildene undersøker intimsfæren speilet i kunstnerens eller betrakterens blikk. Den andre serien Åtte utløer i Mørkrisdalener et prosjekt han har arbeidet med over lang tid. Han har dokumentert åtte utløer fra sør i Mørkrisdalen og langs elva mot grenda Mørkrid nord i dalen. Den tredje serien heter Sidespor, et nytt prosjekt som Yttri er i starten med å konkretisere. Ideen går ut på å oppsøke eldre jernbanemateriell, gamle slitere av vogner som er satt på sidespor rundt om på de utallige jernbanestasjonene i landet. De to sistnevnte seriene er også som portretter å regne, de er analoge til mennesker. Bildene til Arild Yttri forteller om erfart og levd liv, de snakker til oss fra en relativt nær fortid og minner oss på at dagen i dag er morgendagens historie. Serien om løene i Mørkrisdalen er bundet inn som Artist Book i 6 eks. Det samme er tenkt med serien Sidespor så snart denne er ferdigstilt.  

 

Vedrørende koronasituasjonen: Kunstverket Galleri følger myndighetenes anbefalinger og vil begrense antall personer som kan oppholde seg samtidig i galleriet. Publikum henstilles til å benytte desinfeksjonsmidler ved inngangen.


 

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider

ManStengt

Tirs, ons, fre. 10:00 - 17:00

Tors. 10:00 - 18:00

Lør. 12:00 - 16:00

Søn. 12:00 - 16:00*

*kun under utstillinger

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2020 © Kunstverket Galleri AS