Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

20 mest søkte:

Fra turen

Produkt nr.:10705107
Kr 1,650.00
Kjøp
Størrelse:
Motiv:15,5 x 16
Ark:40 x 39,5
Teknikk: Fotopolymer
Opplag:8 eksemplarer
Alle grafiske arbeider på våre nettsider er signert og
nummerert av kunstner.
Vi tilbyr innramming, kontakt oss for informasjon.

Om Monica Egeli

Monica Egeli

Monica Egeli har sin utdannelse fra Universitetet i Bergen, og har faglærerutdanning i kunst og håndverk.


Formidleren Monica Egeli

Jeg jobber for det meste med fotografier i bildene mine. Det viktigste for meg er å klare å formidle en stemning. Jeg er opptatt av å formidle noe uhåndgripelig mellom det du ser og det du ikke ser. Et slags usynlig sjikt på en måte. Stillhet og ro er et viktig stikkord i bildene mine. Jeg ønsker å skape en ro både for meg som kunstner og for betrakteren.

Fotopolymer er en dyptrykkmetode. Det vil si at  det blir fordypninger i kobberplaten. Det er i disse fordypningene som avgir farge i trykkprosessen. Utgangspunktet er fotografier som jeg tar selv. Disse bearbeider jeg i photoshop, og skriver dem ut på en transparent med raster (punkter). Denne transparenten blir «negativen» min når jeg skal framkalle bildet. Så klargjør jeg kobberplaten ved å laminere på en fotofølsom film, en såkalt fotopolymerfilm. Transparenten legger jeg så oppå kobberplaten med film på. Deretter belyser jeg og framkaller i mørkerom som med vanlig fotofilm. Jeg bruker ingen farlige kjemikalier, kun vann,soda og husholdningseddik. Der som det er sort på transparenten vil det bli groper i filmen og der det er lyst vil filmen bli herdet slik at ikke noe farge vil feste seg.

Etter herding med lys og varme er platen klar til å trykkes med. Jeg bruker en vanlig dyptrykksmetode der man først påfører sverte og deretter slår av overflødig sverte. Fargen vil legge seg ned i groper i filmen. Når jeg så legger papiret oppå platen og  bruker en presse med stort trykk, vil fargen i alle fordypninger bli avsatt på arket.Jeg jobber alltid med flere plater på et og samme bilde. Hver plate får sin farge. Man trykker alle platene på samme arket. - Monica Egeli

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider

Man: stengt

Tirs, ons, fre 11:00 - 17:00

Tors. 11:00 - 18:00

Lør-søn 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2022 © Kunstverket Galleri AS