Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

20 mest søkte:

U.T (blå)

Produkt nr.:10917100
Kr 6 000,00
Kjøp
Størrelse:
Motiv:51 x 73
Ark:58,5 x 79
Teknikk: Silketrykk
Opplag:90 eksemplarer
Alle grafiske arbeider på våre nettsider er signert og
nummerert av kunstner.
Vi tilbyr innramming, kontakt oss for informasjon.

Om Håkon Bleken / Sverre Bjertnes

Håkon Bleken / Sverre Bjertnes


Håkon Bleken og Sverre Bjertnes har bemerket seg som to av landets mest anerkjente samtidskunstnere. Til tross for at de tilhører ulike generasjoner finnes det mange interessante likheter i deres kunst. Håkon Bleken er utdannet ved Statens Kunstakademi. Bjertnes er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo og masterstudiet ved Dutch Art Institute i Amsterdam. 

 

Håkon Bleken / Sverre Bjertnes - Samarbeidsprosjekt

Utgangspunktet for samarbeidet mellom Håkon Bleken og Sverre Bjertnes, begge fra Trondheim, er en langvarig gjensidig respekt for hverandres arbeid. Til tross for at de tilhører ulike generasjoner finnes det mange interessante møtepunkter i deres kunstnerskap. De har begge ønsket å belyse det litteræres plass i billedkunsten. Blekens oppmerksomhet er ofte rettet mot våre kollektive fortellinger og myter. Mens Bjertnes omfavner den personlige beretningen.
Arbeidsprosessen har forløpt som en billedlig samtale der kunstnerne først har jobbet separat, for så å arbeide videre på hverandres utkast. På denne måten blir kunsten til gjennom handlinger. Ved videreutvikling av hverandres inngrep – uten å revidere noe på vegne av den andre – har de gitt hverandre en helt nødvendig frihet i arbeidsprosessen. Resultatet er spennende nye kunstverk som både viser Bleken og Bjertnes karakteristiske stil.
 


Håkon Bleken / Sverre Bjernes - Utstillinger

Håkon Bleken har stor innflytelse på den norske og europeiske samtidskunstscenen og har blant annet hatt separatutstillinger i institusjoner som Nasjonalmuseet for Samtidskunst og Henie Onstad Kunstmuseum. I 2009 ble han utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden. Da Bleken i 2005 ble tildelt Anders Jahres Kulturpris, utpekte han Sverre Bjertnes til Anders Jahres Pris for Yngre Kunstnere. De to kunstnernes gjensidige respekt og beundring for hverandres arbeid resulterte i duo-utstillingen AVTRYKK på QB Gallery i 2015.

Sverre Bjertnes stiller ut jevnlig både i Norge og internasjonalt. I 2014 fylte han Stenersen Museets lokaler med en utstilling bestående av malerier, tegninger og skulpturer. Han har fikk stor internasjonal oppmerksomhet for sin utstilling på White Columns Gallery i New York 2012. i. I 2016 stilte han ut med Christer Glein, Lars Morell og Martin Schreiner i utstillingen SKILLINGSVISER på QB Gallery, og Det Kollektive Mennesket / Minner om oss, Galleri Brandstrup, desember 2016. Bjertnes har tidligere gjort samarbeid med andre kunstnere blant annet Bjarne Melgaard. Han beskriver samarbeidet med Bleken som et gjensidig samarbeid med en indre flyt.

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Faks: 23 23 41 51
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider

ManStengt

Tirs, ons, fre. 10:00 - 17:00

Tors. 10:00 - 18:00

Lør. 12:00 - 16:00

Søn. 12:00 - 16:00*

*kun under utstillinger

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2018 © Kunstverket Galleri AS