Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

20 mest søkte:

Colour and square 2

Produkt nr.:10390
Kr 4,200.00
Kjøp
Størrelse:
Motiv:24,5 x 21
Ark:45 x 37
Teknikk: Etsning
Opplag:10 eksemplarer
Alle grafiske arbeider på våre nettsider er signert og
nummerert av kunstner.
Vi tilbyr innramming, kontakt oss for informasjon.

Om Siw Lurås

Siw Lurås (f.1940)

 

Siw Lurås er utdannet ved Statens Håndverks-og Kunstindustriskole i Oslo og ved Universitetet i Gøteborgs Konstvetenskapliga Institutt.


Siw Lurås - kunstner og grafiker

Siw Lurås er opptatt av bevegelse i sine grafiske verk, og kombinerer derfor flere forskjellige dyptrykksteknikker når hun arbeider frem sine abstrakte former. Hun tar utgangspunkt i fargen og hvordan farge kan påvirke betrakter, og etterlater derfor betrakteren fri til å kommunisere og tolke bildene selv.

Hun har hatt en rekke utstillinger både i Norge og i Sverige, blant annet har hun stilt ut ved Norske Grafikere, Galleri Heer og Gøteborgs Konstmuseum. I tillegg til dette har hun stilt ut blant annet i Italia, Sveits, Canada og Polen. Nationalmuseet i Stockholm og Statens Konstråd i Sverige er blant institusjonene som har Siw Lurås sine verk i sine samlinger.  Siw Lurås viste utstillingen Under Tiden... hos Kunstverket Galleri i 2012.

Siw Lurås om sin egen kunst

- I mine bilder smyger det seg inn organiske spor og former. Sterke minner fra farmors hage, frøkapsler, florlette vinger og fragmenter av vekster. Leken med valmuens kronblad, nervetrådene i bladene, blomstenes farver, edderkoppens nett og sommerfuglens dans har fulgt meg siden den tid og også i mitt voksne liv.Å uttrykke seg visuelt er en av flere muligheter for kommunikasjon med omverden.Man vil at den som ser, skal kjenne igjen seg og bli” berørt”.

Fargen utgjør nesten alltid et startmoment i mine bilder. Dens innebygde potensial styrer og plutselig er det noe der som får i gang prosessen. Bildet som så tar form bestemmer hva jeg skal bruke av teknikker: koldnål, karborundum, tresnitt, silketrykk, fotopolymer eller en miks av disse. Grafiske teknikker inviterer på en måte til og jobbe eksperimentelt. Derfor er mitt valg av teknikker ikke uttenkt, ikke noe mål i seg selv. Den friheten har vært nødvendig helt fra starten.Skriftelementene som noen ganger vises i mine bilder er en slags ”intuitiv” tegning, ofte som følge av en opplevelse.

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider

Ons, tors, fre. 12:00 - 17:00

Lør. 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2020 © Kunstverket Galleri AS