Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

20 mest søkte:

 

Ruth Roland

Viser side 1 av 1. (Totalt 5 bilder.)

Om Ruth Roland

Ruth Roland (f.1960)

Ruth Roland er utdannet ved Statens Kunstakademi, samt ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, innenfor grafikk og maleri.


Ruth Roland om sin kunst

Som billedkunstner har jeg muligheten til å si det jeg vil si i det materialet som jeg mener er best egnet. Jeg har mye på hjertet. Jeg arbeider med rominstallasjoner, maleri, Artist Books, grafikk og broderi.

Siden 2000 har jeg jobbet med en serie monotypier jeg har kalt «Kart over ømhetens rike». Tittelen «Kart over ømhetens rike» er en setning fra en bok om forelskelse av Roland Barthes. Trykkene fikk tittelen fordi jeg opplever at disse trykkene handler om en forelskelse, om mitt kjærlighetsforhold til livet. De små tingene som det er vanskelig å sette ord på: en sving i veien som minner om noe jeg nesten har glemt, de første raklene om våren, duften av barnet, en kvinne som går over veien, møtet mellom to farger. Og mye, mye mer. I tilblivelsesprosessen handler bildene om eksperimentering og leting. Jeg begynte med prikkene, og føyet flatene til litt seinere. Jeg prøver meg fram. Klipper ut sjabloner. Farger inn, trykker, farger inn med en annen farge, forskyver, trykker igjen, ser, går videre med en tredje farge eller en annen forskyving, eller starter på nytt. Til jeg har et resultat som snakker det språket jeg ønsker.


cv ruth roland

Vi gjør vårt ytterste for å gjengi bildene mest mulig korrekt, men gjør oppmerksom på at enkelte bilder kan variere noe i farger fra skjerm til skjerm. Vi tar forbehold om mulige skrivefeil og utsolgte bilder.

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Faks: 23 23 41 51
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider

ManStengt

Tirs, ons, fre. 10:00 - 17:00

Tors. 10:00 - 18:00

Lør. 12:00 - 16:00

Søn. 12:00 - 16:00*

*kun under utstillinger

 

Kunstverket Hovedøya Galleri:
Lavetthuset, Hovedøya

Tlf: 23 23 41 50
Fax: 23 23 41 51
Email: hovedoya@kunstverket.no

Åpningstider

Fre - Søn 13:00 - 17:00

Galleriet er åpent i perioden
medio juni – medio august

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.