Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

20 mest søkte:

 

Marie-Ann Mürer

Viser side 1 av 1. (Totalt 1 bilder.)

Om Marie-Ann Mürer

Marie-Ann Mürer (f.1946)

Marie-Ann Mürer er utdannet ved Vestlandet Kunstakademi og ved Universitetet i Bergen. Hun arbeider som billedkunstner og skulptør. 

 

Marie-Ann Mürer - Kunstner og grafiker

Marie-Ann Mürer arbeider som grafiker med en variasjon av teknikker, blant annet arbeider hun med dyptrykk, fotopolymer og silketrykk
Hun beskriver hennes arbeid og teknikk som at hun har alltid arbeidet med oppmerksomhet rundt hva som oppstår når to virkeligheter, eller deler av to virkeligheter møtes. Ikke kompliserte konstruksjoner, men de enkle og hverdagslige tilfeldigheter.
Det har ført til at jeg har arbeidet mye med collage, både i skulptur og bilder. Teknikken er grafikk; for det meste dyptrykk fotopolymer. Ulike fibermaterialer har vært et gjennomgangs- materialtema. Ved å bruke eget produsert klutepapir av farget bomullstøy og japanpapir farget med akvarellfarge, kan jeg bruke teknikken chine collé. Papirbiter plasseres på trykkplatene og limes til trykkepapiret i én trykkeprosess. Ett trykk består også ofte av flere sammensatte trykkplater og tilfredsstiller ”collagebehovet”. Det gjør også det grafiske bladet mer konkret, står mer alene som objekt og får et mer fysisk preg.


Marie-Ann Mürer om verkene hos Kunstverket Galleri

Min mor, Gunvor Mürer var tekstildesigner og jobbet hele sitt yrkesliv i norsk tekstilindustri. Mange hjem og offentlige institusjoner har fremdeles gardiner og duker som hun har designet. Men de første årene etter krigen laget hun mønster til tapeter etter oppdrag fra Vallø Tapetfabrik ved Tønsberg. Disse tidlig 50-tallstapeter, som jeg har noen ruller av, har vært det direkte grunnlag og inspirasjon til dette prosjektet. De i utganspunktet håndmalte mønstre og planter er plukket ut ett for ett og blitt fremhevet med det personlige uttrykket hver av dem har.

For meg har det vært en glede å ”samarbeide” med min mor. Samtidig har det ført meg videre i undersøkelsen av hvordan vi omskriver og bearbeider naturuttrykk og bruker det som speil i eget liv.


CV Marie-ann mürerVi gjør vårt ytterste for å gjengi bildene mest mulig korrekt, men gjør oppmerksom på at enkelte bilder kan variere noe i farger fra skjerm til skjerm. Vi tar forbehold om mulige skrivefeil og utsolgte bilder.

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Faks: 23 23 41 51
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider

ManStengt

Tirs, ons, fre. 10:00 - 17:00

Tors. 10:00 - 18:00

Lør. 12:00 - 16:00

Søn. 12:00 - 16:00*

*kun under utstillinger

 

Kunstverket Hovedøya Galleri:
Lavetthuset, Hovedøya

Tlf: 23 23 41 50
Fax: 23 23 41 51
Email: hovedoya@kunstverket.no

Åpningstider

Fre - Søn 13:00 - 17:00

Galleriet er åpent i perioden
medio juni – medio august

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.