Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

20 mest søkte:

 

Jaana Paulus

Viser side 1 av 1. (Totalt 7 bilder.)

Om Jaana Paulus

Jaana Paulus


Jaana Paulus er utdannet ved Academy of Fine Arts i Helsinki og ved Lahti Polytechnique. Hun er vokst opp i Jämsä, ca 50km fra byen Jyväskylä som er kjent for å være et sentrum for grafikk i Finland. 


Jaana Paulus - Unik historie: Unik grafikk

Allerede som student utviklet Jaana Paulus en unik forståelse for egenskapene til tresnitt som kreves for å skape den beste kvaliteten - evnen til å arbeide i en vedvarende og tidskrevende flerfaset metode. Som eksamensprosjekt ved Academy of Fine Arts var hun unik som grafiker ved å skape en serie med tresnitt i farger, den mest krevende av tresnitt-teknikker
For Jaana handlet det om å skape noe unikt, om å finne sin stemme som kunstner. Og det er nettopp dette som er det unikt i Jaana Paulus' tresnitt. De er utført i en sterk koloritt, de er store og alt er trykket fra samme treplate. Hun arbeider simpelthen dypere og dypere inn i platen, slik at en ferdigstilling av verket betyr en destruering av platen. 


Ekspresjonistiske streker - Jaana Paulus sin motivverden

Jaana Paulus' grafikk er fargerik og kan nesten likne på et ferdig malt maleri, men dette er ikke kunstnerens intensjon med verket. Det er subjektet i seg selv, etterfulgt av teknikken som bringer subjektet til liv, som er det fremste fokuset. Paulus forklarer at subjekt og motiv allerede eksisterer for henne idet hun starter på verket. Hun skisser ikke på forhånd, eller lager detaljerte omriss. Hun lager en rask indikasjon med et par strøk kullstift på treplaten før hun går frem med å arbeide ut motivet. Fargene leder henne fremover i utformingen av motivet, verket blir dominert av følelser og instinkt etterhvert som det vokser frem. Motivet er nøye komponert, mens teknikken er spontan og ekspressiv. 

Jaana Paulus skaper en variasjon av stiler iblandet en unik originalitet og en miks av distinkte karakteristikker. Hun tar i bruk ekspresjonisme, symbolisme og magisk realisme (når den mytologiske verdenen blir dratt inn i en fysisk virkelighet og dermed synliggjort), der hun trekker linjer tilbake til den tidlige middelalder der teknikken opprinnelig oppstod. Hennes figurative ekspresjonisme har et intenst forhold til innholdet og sluttproduktet representerer en syntese av form og innhold. 


Jaana Paulus CV 

 

 

Vi gjør vårt ytterste for å gjengi bildene mest mulig korrekt, men gjør oppmerksom på at enkelte bilder kan variere noe i farger fra skjerm til skjerm. Vi tar forbehold om mulige skrivefeil og utsolgte bilder.

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Faks: 23 23 41 51
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider

ManStengt

Tirs, ons, fre. 10:00 - 17:00

Tors. 10:00 - 18:00

Lør. 12:00 - 16:00

Søn. 12:00 - 16:00*

*kun under utstillinger

 

Kunstverket Hovedøya Galleri:
Lavetthuset, Hovedøya

Tlf: 23 23 41 50
Fax: 23 23 41 51
Email: hovedoya@kunstverket.no

Åpningstider

Fre - Søn 13:00 - 17:00

Galleriet er åpent i perioden
medio juni – medio august

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.