Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

20 mest søkte:

 

Om Elmgreen & Dragset

Elmgreen & Dragset


Elmgreen & Dragset er en Skandinavisk kunstnerduo som startet sitt samarbeid på midten av 90-tallet. Danske Michael Elmgreen og norske Ingar Dragset har erobret den internasjonale kunstscenen med deres installasjoner som baserer seg på institusjonell kritkk, politikk, performance og kultur.


>> Se vårt utvalg med grafikk av Elmgreen & Dragset 
 

Elmgreen & Dragset - The Welfare Show

Elmgreen & Dragset fikk sitt store gjennombrudd i Berlin sent på 90-tallet. Norge ble kjent med denne unike duoen gjennom deres vandreutstilling The Welfare Show, som de stilte ut blant annet på Serpentine Gallery i London og ved Bergen Kunsthall. I denne utstillingen tok de besøkende med inn i samfunnets tradisjonelle venterom - flyplassen, legekontoret, banken - der de skaper en humoristisk, men ukomfortabel stemning der en går gjennom scenene av venterom i livet. Inkludert var også gallerirommet, fyllt av uinteresserte gallerivakter som gjennom sin tilstedeværelse satte gallerirommet tilbake på pidestallen den erobret på 1800-tallet og holdt fast i frem til samtiden. I utstillingen konfronterte de publikum med rommene vi frekventerer så ofte, rommene som ved sin enkle eksistens styrer vår oppførsel - vi venter. 

Utstillingen fikk fantastiske anmeldelser og introduserte Elmgree n& Dragset til samtidskunstscenen. I ettertid har de hatt en rekke utstillinger på internasjonalt nivå ,der de har stilt ut blant annet ved Tate Modern i London og Malmö Konsthall i Sverige. I dag er de representert av noen av de største galleriene i verden, blant annet Gallerie Perrotin i Paris og Hong Kong og Victoria Miro i London. 


Deutsche Museum - Elmgreen & Dragset

Serien Deutsche Museen viser Elmgreen & Dragset som de kunstnerene de er mest kjent for å være. Her er institusjonell kritikk, arkitektur og design samlet i en serie av fotoetsninger. Vi ser en rekke gallerirom, den kjente White Cube arkitekturen med innspill av kjent galleridesign med benker, takvinduer og søyler. Med små glipper som gir innsyn til livet bak lukkede dører, blir vi tatt med inn i essensen av gallerienes funksjon i dagens samfunn. Rene utstillingsrom, der spennende, kreative ideer vokser frem i rommene vi aldri får se når vi besøker galleri-utstillinger. 

Elmgreen & Dragset CV


 

Vi gjør vårt ytterste for å gjengi bildene mest mulig korrekt, men gjør oppmerksom på at enkelte bilder kan variere noe i farger fra skjerm til skjerm. Vi tar forbehold om mulige skrivefeil og utsolgte bilder.

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Faks: 23 23 41 51
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider

ManStengt

Tirs, ons, fre. 10:00 - 17:00

Tors. 10:00 - 18:00

Lør. 12:00 - 16:00

Søn. 12:00 - 16:00*

*kun under utstillinger

 

Kunstverket Hovedøya Galleri:
Lavetthuset, Hovedøya

Tlf: 23 23 41 50
Fax: 23 23 41 51
Email: hovedoya@kunstverket.no

Åpningstider

Fre - Søn 13:00 - 17:00

Galleriet er åpent i perioden
medio juni – medio august

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.